Terug naar Blog

Klassieke Narcist.

Gepubliceerd op:
Klassieke Narcist.

 

Klassieke narcist

Ik heb een keer gelezen dat de meeste mensen, zelfs de meest ’gemiddelde’ van ons allemaal, zichzelf als speciaal beschouwen. En hoe onwaar dit ook mag zijn, een klein beetje superioriteitsgevoel schijnt juist heel gezond te zijn: het laat ons groter dromen, harder werken en misschien zelfs langer leven.

Narcistische trekken worden in de huidige maatschappij ook vaak als iets positiefs gezien. Veel met je uiterlijk bezig zijn, jezelf in de kijker spelen, overdreven ambitieus en dominant zijn.... Films zitten vol met dat soort types, neem bijvoorbeeld James Bond: hij is toch het prototype van een narcist? En iedereen is dol op hem!

Foto's

Bekijk ook

Vrouwelijke klassieke Narcisten

Vrouwelijke klassieke Narcisten
Onderschat de vrouwelijke Narcist niet, heel veel mannen en kinderen zijn kapot gemaakt door een vrouwelijke Narcist en vaak ook niet worden geloofd. Ze zijn gaan koelbloedig te werk en als de man niet meer bruikbaar is worden ze afgedaan alsof hun partner nooit iets hebben betekend. Hoe wreed is het om een mens hun identiteit te verwoesten en in de goot laten belanden. Wat is er dan nog van je over.
 

Wat je moet doen als je in een relatie zit met een narcist?

 Wat je moet doen als je in een relatie zit met een narcist?
In het boek  Het interview met de Narcist staat duidelijk wat je moet doen. De narcist zegt met èèn zin  WEGGAAN en zorg dat je niet gevonden wordt. Maar er zijn nog meer alternatieve.
 

Waarom narcisten en perfectionisten graag rondrijden in een dikke bak

Nieuws HLN Wetenschap   Wanneer je denkt dat hard rijdende dikke Audi’s, BMW’s en Mercedessen vooral worden bestuurd door narcistische idioten, heb je gelijk, zo blijkt uit een Finse studie. Maar dat is niet het hele verhaal. Er wordt vaak aangenomen dat geld het karakter van mensen beïnvloedt. Rijke mensen worden verwend, verveeld en egoïstisch door de overdaad aan geld, zo wordt vaak gedacht. Ze kopen een dure auto en gedragen zich vervolgens asociaal in het verkeer. Maar volgens een onderzoeksteam onder leiding van wetenschapper Jan-Erik Lönnqvist van de Universiteit van Helsinki heeft het fenomeen van de asociale bestuurder niets met geld te maken.Het gaat volgens het onderzoeksteam bij dit soort mensen om een fundamentele karaktereigenschap. Lönnqvist onderzocht bijna 1900 deelnemers en presenteerde de resultaten van zijn bevindingen in het ‘International Journal of Psychology’.  Asociaal De titel van het onderzoek luidt: ‘Niet alleen klootzakken rijden Mercedes’. Uit het onderzoek blijkt dat hoe egoïstischer, agressiever of narcistischer iemand is, hoe groter de kans is dat hij of zij een dure auto koopt. Dat betekent dus dat de auto geen asociaal persoon maakt van zijn bestuurder, simpelweg omdat deze persoon dat al was voordat de auto werd gekocht. Tweede kopersgroep Maar voordat je als bezitter van een grote BMW X6 of Lamborghini Urus een verontwaardigde reactie stuurt: er is ook een tweede groep berijders van dit soort auto’s die niet asociaal of narcistisch is. Bij deze groep mensen weerspiegelt de auto de persoonlijkheid van de koper vanwege de status en de hoge kwaliteit van het model. Deze kopersgroep ziet zo’n auto dus als een verlengstuk van zichzelf.