Wanneer je in een destructieve relatie zit, beginnen de problemen pas echt wanneer je wilt scheiden of je samenlevingscontract wilt ontbinden. Ook wanneer je samen kinderen hebt en het komt ter sprake dat er een omgangsregeling moet komen of een regeling voor co-ouderschap wordt het vaak een waar gevecht wanneer je (ex)partner een narcist of borderliner is.
Soms zijn er situaties waar de politie bij betrokken wordt. Er worden aangiftes gedaan tegen de narcist, psychopaat of borderliner, maar de persoon zelf wordt niet altijd meegenomen naar het bureau of u wordt niet gehoord door instanties. Ook gebeurt het wel dat een (ex)partner aangifte tegen u doet om de kinderen aan zijn/haar kant te krijgen met behulp van instanties. Of u doet aangifte en de politie heeft meer bewijs nodig om uw zaak goed op te lossen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de politie besluit niet meteen uw zaak te behartigen.
Het maakt jou en de kinderen helemaal kapot en het verwoest je ziel en geest wanneer je in de buurt leeft van een narcist, psychopaat of borderliner. Lichamelijke mishandeling en/of geestelijke mishandeling komen altijd voor in een destructieve relatie. Zijn er kinderen in het spel dan moet u maar ook zij beschermd worden! Wacht niet te lang met stappen te ondernemen zodat de schade beperkt blijft. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig de juiste mensen om u heen te verzamelen. Mensen die voor jullie in de ban willen springen wanneer u het zelf misschien niet meer kunt en verstand hebben van psychopathie.
Personen met een trauma uit het verleden en personen die HSP zijn of ADD hebben, komen vaker in een destructieve relatie terecht. Door hun verleden en karakter trekken ze vaker een partner aan die aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt. Angst, depressiviteit en stress kunnen je afhankelijk maken. Ook zwaar misbruik ligt op de loer waardoor je niet de juiste beslissingen kan nemen of voor jezelf op kunt komen. Je wordt gemanipuleerd, voor gek verklaard en je voelt je onveilig waardoor je in een negatieve spiraal terecht komt. Je vraagt je af of het echte liefde was naar jou en je kinderen toe.
Anderen zeggen dat hij/zij geestesziek, gestoord is en of de duivel in hem/haar zit. Het is een gekte, een stoornis, voor hen soms een spel dat ze beheersen. Maar hoe bewijs je dat? Het bedrog schuilt hem in vele aspecten en er kunnen soms gevaarlijke situaties uit voortvloeien.
Er komt ook vaak een mediation aan te pas. Hier wordt u goed op voorbereid en wij begeleiden u in het gesprek. Voordat u een afspraak hebt gemaakt of tijdens de mediation afspraken maken wij u wegwijs hoe u het gesprek in vaste banen kunt leiden, hoe u moet reageren en wat u beter wel en niet kunt zeggen!
Deze begeleiding wordt ook toegepast door Bureau Jeugdzorg, ouderlijk gezag, raad voor de kinderbescherming UHP en OTS en andere instanties.
Misleiding komt hier veelvoudig voor, hij/zij zal alles doen om de mediator voor zich te winnen zodat de uitslag voor hem/haar goed uitpakt. Tijdens de gesprekken is de kans groot dat er leugens over u verteld wordt aan de mediator, ook om u te prikkelen zodat u doorslaat. Door uw emotie kan u in de val lopen zodat het gesprek zich tegen u keert.
Hoe leer je de kinderen om te gaan met een ouder die lijdt aan psychopathie. Tijdens onze gesprekken geven wij je ook handvatten mee om je kinderen goed te begeleiden tijdens de overdracht en het uitvoeren van de omgangsregeling. Vaak komen de kinderen anders terug van hun bezoek aan hun vader of moeder. De nazorg ligt dan in uw handen. Tijdens het bezoek aan hun vader of moeder worden kinderen gemanipuleerd en bestookt met verhalen waardoor ze erg in de war raken. Ook dit kan weer psychische problemen geven. Of ze gaan weerstand tegen je bieden. Je gaat aan jezelf twijfelen, je wordt zo boos of woedend dat je jezelf laat mee slepen in zijn spel. Daarom is het belangrijk dat je op je hoede blijft en alles goed doorziet. Met alle informatie die wij uit verschillende bronnen hebben gewonnen, zullen wij u krachtiger maken zodat u uw grenzen leert bewaken.
Wij kunnen u bijstaan en adviseren wat in uw geval de beste weg is om te bewandelen.
Om de afstanden wat kleiner te maken, werken wij ook met Skype. Zo kunnen we landelijk hulp bieden.
Maar u kunt ook een afspraak maken om bij ons op kantoor uw situatie te bespreken.
Emelie van Laar helpt u graag verder.